MIXED USE ROCKDALE

heading-underline-black

72 apartments  | 1,300m² retail

This project is about the aesthetics of interconnection and layering, displaying a story of a forgotten infill site, attempts to rebuild, and reconnect the street wall along the main street of Princes Highway.

The landscaped open space has a north-easterly aspect to best capture the sun into the residents open space above the podium as well as the private courtyards, creating a perception of an open parkland with amenities for the residents to enjoy a lifestyle retreat – a truly urban living.

The expansion of the retail component on ground level provides a generous spatial capacity to pedestrian usage by activating and rejuvenating the Princes Highway frontage; whilst the residential levels take into consideration the environmental concerns and are designed in a way to achieve the highest levels of solar access and cross ventilation.

The challenge of achieving an acoustic buffer in response to the apartments’ proximity to Princes Highway frontage has been addressed through the detailing of the balcony screening, the vertical green walls and planter boxes, all which have collaboratively promised to result in a novel and

This is a very carefully and skilfully thought out and presented proposal and one which serves as a model for which other applications should aspire. The Urban Design Study which underlines the built form of the proposal is exceptional and well considered and leaves little to be assumed.”   Rockdale City Council – Design Review Panel